Overslaan en naar de inhoud gaan

NEDERLANDSE VERENIGING VAN AMATEUR VLIEGTUIGBOUWERS

Aanvraag Bewijs van Inschrijving (BvI)

f3fff

Link naar artikel Aanvraag Bewijs van Luchtwaardigheid >>

Hoewel een BVI kan worden aangevraagd vóór de afronding van je project, heeft het de voorkeur om de inschrijving tegelijk met het BvI aan te vragen. Zoals eerder aangegeven kan je altijd een registratie reserveren en is het niet nodig voor die reden alleen het BVI aan te vragen.

Evenals bij het BvL bestaat het aanvraagproces BvI uit het invullen van een aanvraagformulier. Daarnaast dien je een aantal verklaringen mee te sturen. Hiervoor is een checklist beschikbaar. Beiden zijn te downloaden op de website van ILenT.

Om je een idee te geven hoe de verklaringen eruit zouden kunnen zien, hebben we een aantal bijlagen aan dit artikel toegevoegd met een voorbeeld van een actuele aanvraag.

Eén van de verklaringen die moet worden bijgesloten is de verklaring waarin staat dat aan de fiscale eisen is voldaan. ILenT wil aangetoond hebben dat het toestel of de kit op een reguliere wijze in Nederland terecht is gekomen. Dit heeft te maken met de fiscale regelgeving, waarbij o.a. het luchtvaartregister een z.g. fiscale eindbestemming is. Het betreft hier dus een aan de ILenT gedelegeerde bevoegdheid van de fiscus.

Indien je niet (meer) in het bezit bent van de aankoopnota’s van de kit, of de belangrijkste componenten daarvan, kan dat tot aanzienlijke vertragingen leiden.

Bijlage