Overslaan en naar de inhoud gaan

NEDERLANDSE VERENIGING VAN AMATEUR VLIEGTUIGBOUWERS

Verzekering

AIR COURTAGE VERZEKERING VOOR NVAV LEDEN

 

LOGO avAir Courtage Assurances biedt een verzekeringsprogramma aan dat speciaal is samengesteld en ingericht voor de amateurvliegtuigbouwer. Het is in gebruik bij andere bekende organisaties zoals de LAA in het VK en SRA in Frankrijk.

Het pakket bevat een verplicht component (Mandatory insurance) dat kan worden uitgebreid met opties.
Air Courtage biedt ook de mogelijk om je project te verzekeren tijdens de bouw. 

Onderaan dit document kan je de informatiefolder met de volledige uitleg downloaden.

Gebruik deze link voor het aanvragen van een offerte.

 

Update AirCourtage januari 2024

Tijdens de EFLEVA-meeting van oktober '23 in Salzburg is er een presentatie door Air Courtage gegeven over de verzekeringsproducten die zij leveren en hoe zij deze in de toekomst zien. Momenteel is de situatie niet erg dynamisch.

AirCourtage heeft besloten het product verzekering tijdens de bouw nu Europees aan te bieden. Dir product werd als pilot in slechts een gering aantal landen aangeboden maar is dus nu elders ook beschikbaar.

Lezers hebben ongetwijfeld veel interesse naar de ontwikkeling en prognoses van de premies. Naar blijkt brengt A.C. de polissen bij een Moedermaatschappij onder en die hebben last van de situatie in de Oekraïne en Gaza (zie Huidige markt). Hierdoor verwacht A.C. dat de premies zullen gaan stijgen (zie Prognose). 

huidige markt
Huidige markt
Prognose
Prognose

Choose the right insurance

Voordat je een verzekering afsluit, rijst de vraag wat de waarde is van je amateurbouw vliegtuig. Dit kan tricky zijn. Het is dan beter om te kijken naar wat een vervangend vliegtuig zou kosten dan om uit te gaan rekenen wat je zelf er voor hebt betaald in tijd en in onderdelen.
En dan is er nog de “Do it yourself” optie.

Lees de aangehechte brochure voor meer informatie.

Bijlage