Overslaan en naar de inhoud gaan

NEDERLANDSE VERENIGING VAN AMATEUR VLIEGTUIGBOUWERS

Restauratie en replica

Restauratie en replica

Binnen de Regeling nationale veiligheidsvoorschriften luchtvaartuigen bestaat de mogelijkheid voor Restauratie en Replicabouw.

In het verleden was het restaureren van historische vliegtuigen een prominent item binnen de NVAV. 

Een bijzonder interessant onderwerp omdat er erg veel te leren valt van alle technieken die in de afgelopen eeuw zijn toegepast en natuurlijk gewoon omdat het fantastisch is om machines met een rijke historie weer tot leven te wekken.

De afgelopen jaren is dat een beetje in het slop geraakt en we willen dat, maar er is nog voldoende kennis aanwezig binnen de NVAV.

Iedereen die geïnteresseerd is in dit onderwerp of die met sluimerende plannen rondloopt om zo'n project op te starten is dus van harte welkom en contact op nemen met Technische Zaken.

Er wordt aan gewerkt om de kennis en ervaring onder te brengen in een standaardwerk over vliegtuigrestauratie dat hopelijk ooit zal uitkomen. Voor wie niet kan wachten is HIER een voorproefje: het verhaal over de restauratie van een Aeronca Champ PH-FUN die sinds enkele jaren luchtwaardig is.

Naast contact met TZ is voor replica regelmatig direct overleg met IL&T noodzakelijk omdat er vaak afwijkingen t.o.v. de regelgeving onvermijdelijk zijn en het zinnig is voordat er gebouwd wordt te weten of dit geaccepteerd wordt.