Overslaan en naar de inhoud gaan

NEDERLANDSE VERENIGING VAN AMATEUR VLIEGTUIGBOUWERS

Voorzittersbrief eindejaar 2021

Ingediend door admin - ICT op

kerst

Beste leden,

De Corona-pandemie stelt ons geduld op de proef. De herintroductie van strenge maatregelen valt menigeen zwaar. De middenstand wordt weer zwaar getroffen, op het journaal zag ik een restauranthouder die afgelopen weken alles heeft gedaan om klaar te zijn voor de feestdagen om dan te ondervinden dat de zaak dicht moet en dat alles voor niets is geweest. Aangrijpend om te zien en helaas niet het enig voorbeeld.

Als voorzitter van een amateurbouwclub constateer ik dat we onze hobby redelijk ongehinderd kunnen blijven uitoefenen. Jullie zien: Ik ben op zoek naar lichtpuntjes. Want ik vind het erg jammer dat we al tijden geen activiteiten kunnen ontplooien. Ik weet dat de meesten daar begrip voor hebben, we hadden het allemaal graag anders gezien.

Voor de nieuwjaarsbijeenkomst houden we de moed er nog even in. Frans en Alex houden de situatie in de gaten en zullen ons t.z.t. berichten.
De nieuwjaarsbijeenkomst is ook het startsein voor ons vertraagde jubileumjaar. De organisatie van de viering en fly-in moet nog opgestart worden en we hebben daar nog steeds mensen voor nodig. Ben je beschikbaar, geef je dan op.

Los van de Corona-perikelen staat ons een interessant jaar te wachten. Het reguliere overleg met ILenT stokt vanwege interne aangelegenheden aldaar. Dat moeten we weer vlot trekken. Er zijn nieuwe functionarissen benoemd bij DGLM (Directoraat-generaal Luchtvaart en Maritiem). Daarmee dient contact gelegd te worden ten behoeve van het overleg over openstaande punten. Het in stand houden van onze contacten bij de zusterorganisaties in zowel binnen- als buitenland, zal de nodige inzet vragen. 

Hopelijk zien we ook een aantal eerste vluchten van projecten die tot afronding zijn gekomen. Waaronder ook mijn eigen project, maar dat laatste had ik in mijn vorige brief ook al beloofd 😊
I hoop dat het gaat lukken om ondanks de beperkingen een mooie kerst te vieren. En ik wens iedereen, mede namen de andere bestuursleden, een gezond en voorspoedig 2022 vol mooie en veilige vluchten en veel voortgang met ieders project.

Joop Sint Jago
Baarn 23-12-2021