Overslaan en naar de inhoud gaan

NEDERLANDSE VERENIGING VAN AMATEUR VLIEGTUIGBOUWERS

Samen doen 2021

Beste leden,

samenIn de nieuwbrief van april 2021 worden oproepen gedaan voor het invullen van vacatures voor diverse functies en werkzaamheden binnen de vereniging. Het is niet de eerste keer dat we deze oproepen doen en het is zorgelijk om te vernemen dat hier nauwelijks reacties op komen.

In de afgelopen tijd zijn mensen gestopt met hun functies of ze zijn ons ontvallen of hebben aangegeven op korte termijn te willen stoppen. Vaak zijn het mensen die hun sporen dik verdiend hebben. Ook zijn het vaak altijd weer dezelfde mensen die bereid zijn verenigingstaken te vervullen.
Het is daarom heel belangrijk dat er nieuwe mensen opstaan die zich voor de vereniging willen inzetten. Dat zijn we ook verplicht aan al die leden die in het verleden zich hebben ingezet om de vereniging te brengen waar we nu zijn.

Want de NVAV is erg gezond! We hebben een stabiel ledenaantal en daarvan vliegt een groot deel en er zijn veel actieve bouwprojecten. Er is veel kennis en ervaring beschikbaar binnen de vereniging. De back-office is volledig vernieuwd en onze financiële situatie is gezond.
Het enige dat mist zijn voldoende mensen om in de toekomst mooie dingen voor de vereniging en de leden te blijven doen. Dus kom op, geef je op! Vul ook de beschikbaarheids-enquête in.
Voor ons heeft de invulling van de feestcommissie en activiteiten de hoogste prioriteit. Niet iedereen hoeft zich langdurig te verbinden, ook wanneer je slechts incidenteel tijd kunt vrijmaken is jouw bijdrage welkom.

Elders in deze nieuwsbrief kan je ook lezen over het opruimen van het archief. Het deel dat bij mij in de werkplaats ligt, biedt een fascinerende blik op het verleden van de NVAV. Voor een “jonkie” zoals ik is het een eye-opener om te zien hoe groot de impact van de NVAV was op de amateurbouw. De NVAV was toen een officieel erkende organisatie. Dat zorgde voor een grote betrokkenheid en invloed. Die tijden komen niet meer terug. De overheid is tegenwoordig anders ingericht, men is zeer terughouden om een vereniging in een bepalende positie te manoeuvreren.

Ook op sociaal gebied is de geschiedenis indrukwekkend. Veel gezellige en leerzame bijeenkomsten en fly-ins. De foto’s, plakkaten, buttons en andere memorabilia en niet te vergeten een prachtige serie Profiel zijn hiervan de stille getuigen.
Laten we in het jaar van onze 50 ste verjaardag ervoor zorgen dat we de nodige stappen zetten voor nog meer bloeiende en mooie jaren!

Joop Sint Jago