Overslaan en naar de inhoud gaan

NEDERLANDSE VERENIGING VAN AMATEUR VLIEGTUIGBOUWERS

Van onder de kerstboom

Ingediend door admin - ICT op

Beste Leden,

Het afgelopen jaar is voorbijgevlogen... Meestal figuurlijk maar gelukkig ook soms letterlijk... Er gebeurt veel in de wereld: economisch, politiek en soms komt het ook voor ons erg dichtbij. Als je daar iets uit mag concluderen is het dat vrijheid een kostbaar goed is.Nu is het voorrecht om te mogen vliegen al een bijzondere vorm van vrijheid, met je eigen handen iets bouwen wat de zwaartekracht tart is natuurlijk de overtreffende trap... Dat wij iets bijzonders doen wist ik natuurlijk al, dat we dat met bijzondere mensen doen is mij, als kersvers bestuurslid, het afgelopen jaar wel duidelijk geworden. Tjongejonge, wat een stel aardige, gedreven, excentrieke, deskundige, behulpzame en eigenwijze mensen hebben wij binnen de club! Geweldig hoe jullie je inzetten voor ons gemeenschappelijke doel, ieder op zijn of haar eigen gebied. Ook mooi om te merken dat steeds meer mensen zich spontaan aanbieden om hun kennis en kunde binnen de vereniging te delen......Enorm bedankt daarvoor!

Want er is veel gebeurd binnen de NVAV dit jaar. We hebben een aantal zeer geslaagde evenementen gehad, zowel over vliegen als over bouwen, zowel naar binnen als naar buiten. Organisatorisch komt alles steeds meer op de rit, ook dankzij de nieuwe website en de achterliggende ICT. We zijn bezig met het ontwikkelen van programma's die veilig vliegen, bouwen en onderhouden van onze kisten stimuleren. En last but not least: we zijn bezig om amateurvliegtuigbouw steeds meer op de kaart te zetten binnen de General Aviation in Nederland.

En dat is belangrijk. Het aantal vliegbewegingen is de afgelopen jaren drastisch afgenomen. Genoeg redenen daarvoor, maar een belangrijke is natuurlijk: geld. Je ziet dan ook een toenemende interesse van privévliegers voor MLA's maar zeker ook voor zelfbouwvliegtuigen. En deze mensen kunnen wij helpen, bij de keuze en aanschaf van toestellen, bij het vliegen, bij het onderhoud maar ook bij het behartigen van ons gemeenschappelijk belang bij een overheid die niet naar individuen maar wel naar een krachtige vereniging luistert. We zijn op dit moment waarschijnlijk de enige vereniging in de kleine luchtvaart die niet krimpt maar we zullen er met z'n allen voor moeten zorgen dat we er nieuwe leden bij krijgen, zowel bouwers als vliegers,
Help ons hierbij, bijvoorbeeld door presentaties te geven bij je vliegclub of op de lokale modelbouwclub. En natuurlijk ook door je neus in groten getale te laten zien op fly-ins en andere clubevenementen, om te beginnen op onze  Nieuwjaarsreceptie, traditiegetrouw in de PionierHangar op Lelystad, op 9 januari!Ik hef daar graag het glas met jullie op een geweldig 2016, met vele mooie bouwmomenten en happy landings!

René