Overslaan en naar de inhoud gaan

NEDERLANDSE VERENIGING VAN AMATEUR VLIEGTUIGBOUWERS

Nieuwe NVAV website

Beste leden,

Twee weken geleden hebben we de nieuwe website geactiveerd. Alle leden een automatische mail ontvangen met daarin een activatielink voor hun account. In dit bericht geven we nadere informatie over de site en een aantal andere aspecten.

Vorige team.
We willen vooral onze dank uitspreken naar het vorige team dat betrokken is geweest bij de vorige sites: Jan Zier, Rob van de Steenoven en Jan van Wendel. Zij hebben op een uitstekende manier de website verzorgd en aanverwante taken uitgevoerd.

Het proces.
Er werd al een tijd gedacht over de vernieuwing van de ICT maar één en ander is in een stroomversnelling geraakt toen onze server eind 2019 werd gehackt. Met name de projecten-database was een belangrijk punt van aandacht. De toegankelijkheid zoals beschikbaar op de oude server was een hele tijd goed maar de tegenwoordige tijd vroeg om een systeem wat makkelijker, vooral voor de commissie TZ, te hanteren is. Voor ons was duidelijk dat we moesten overgaan op een “webbased” systeem en die het liefst ook nog zou kunnen samenwerken met de (nieuwe) ledenadministratie en website.

We hebben gedacht om dit proces extern te laten verzorgen, maar als spoedig bleek dat, financieel, een onhaalbare kaart. Voor de projectendatabase alleen al was het prijskaartje “ten noorden van”    15.000 euro zonder dat we garantie hadden op een goed werkende systeem maar wel met de zekerheid van een duur software abonnement.

We hebben besloten Open Source software te gebruiken en de koppelingen zelf te maken. We hebben daarmee veel geld uitgespaard en wellicht iets mogelijk gemaakt wat anders helemaal niet binnen ons bereik lag. Maar de in-huis productie heeft wel als gevolg gehad dat het allemaal iets langer geduurd heeft dan velen, en ook wij zelf, hadden gehoopt.
 

Website

Nieuw jasje
We hebben als onderdeel van onze nieuwe huisstijl ook een nieuwe logo.

Naam.
Bij de import van de gegevens naar Conscribo (nieuwe ledenadministratiesysteem) is er een fout gemaakt met het kopiëren van de achternamen. De voorletters zijn abusievelijk toegevoegd aan de achternaam. Iemand met de naam Karel Peters ziet dan staan Karel K. Peters.
Dit wordt in een update eind maart gecorrigeerd.

Privacy:
Zoals afgesproken tijdens de Algemene Ledenvergadering van 2019, hebben leden toegang tot de ledenlijst waar de contactgegevens worden vermeld. We hebben toen ook toegezegd dat er een opt-out komt voor leden die hun gegevens niet willen publiceren.
Via het menu MIJN ACCOUNT >> EDIT kan je bij het item “gegevens delen” een selectie maken tussen “Volledig” en “Beperkt”. Indien je Beperkt selecteert, worden je telefoonnummers en adres verborgen. Als dit veld op -Geen-  staat, betekent dit dat je geen keuze hebt gemaakt. Het is een beetje verwarrend, maar het betekent dus niet dat je geen gegevens deelt.

Als je zelf je profiel bekijkt dan kan je de gegevens natuurlijk wel zien, ondanks de instelling “beperkt”. Maar ter herinnering dat dit veld voor anderen is verborgen, staat er een privacy-icoontje achter deze informatie.

Niet leden (niet ingelogd) kunnen deze gegevens sowieso nooit zien.

Marktplaats:
Op de website tref je de NVAV-marktplaats aan. We komen daarmee tegemoet aan een wens van velen om een mogelijkheid te hebben om op een laagdrempelige manier dingen te kunnen kopen en verkopen.
Deze marktplaats is openbaar en vrij toegankelijk voor iedereen, dus ook voor niet-leden. Google zal deze pagina’s indexeren en in zoekresultaten tonen. Wees daarom voorzichtig bij het opstellen van je advertentie met het noemen van je telefoonnummer en andere privacygevoelige zaken.
Men kan op jouw advertentie reageren door de knop “REAGEER OP DEZE ADVERTENTIE” te selecteren. Via deze link kan een email naar jou, zijnde de adverteerder, worden gestuurd.

Projectendatabase.
Voorheen hadden projecteigenaren geen toegang tot de informatie in de projectendatabase. Aangezien het nu onderdeel is geworden van de website geeft het ons de mogelijkheid om die informatie ook op de profielpagina van de houder te plaatsen.

We zijn begonnen met tonen van een aantal velden in een read-only modus. We vinden het geheel van deze tijd dat deze informatie zichtbaar is voor de houder maar moeten tegelijkertijd ook zorgen voor de praktische werkbaarheid van één en ander alsmede de nauwkeurigheid en betrouwbaarheid van de gegevens. We moeten gaandeweg zien hoe we het beste hiermee kunnen omgaan. Het is onze bedoeling om die velden die wel door de projecteigenaar kunnen worden aangepast hiervoor open te stellen.

Houd er rekening mee dat we gedurende een lange tijd geen volledige toegang hadden tot de data en er nog veel projecten bijgewerkt dienen te worden.

Met vriendelijke groet,

Het bestuur