• Vereniging
  • Missie en doel

missie en visie

DDijkhastarPH CORe NVAV (Nederlandse Vereniging van Amateur Vliegtuigbouwers) is de vereniging van vliegtuig-zelfbouwers in Nederland. Zij verenigt, stimuleert en ondersteunt mensen die zelf hun luchtvaartuig willen bouwen en vliegen en behartigt tevens hun belangen bij de overheid.

In Nederland begon de zelfbouw in 1969. Nu is er keuze uit wel 3000 verschillende vliegtuig ontwerpen die worden gekonstrueerd uit hout, metaal of composiet materiaal. Er is veel expertise opgebouwd binnen de NVAV.

Een team van deskundige NVAV bouwbegeleiders ondersteunt de bouwer tijdens de selektie, konstruktie, het invliegen en de tests, teneinde het felbegeerde Speciale Bewijs van Luchtwaardigheid te behalen.

Naast de bouw van bestaande ontwerpen ondersteunt de vereniging ook restauratieprojekten en de realisatie van een eigen ontwerp.

Voor haar 250 leden organiseert de NVAV regelmatig  instruktieve en sociale evenementen rond zelfbouw en het vliegen met experimentele vliegtuigen. Ook houdt zij kontakt met zusterverenigingen in binnen- en buitenland.

Momenteel staan er in het Nederlandse register rond de 225 zelfgebouwde luchtvaartuigen ingeschreven en dat is bijna een kwart van het totaal aantal burger propellervliegtuigen lichter dan 2 ton. Daarnaast zijn er tientallen bouwprojecten gaande, die ieder soms wel 8 jaar of meer in beslag kunnen nemen. 

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat u grote belangstelling heeft om zelf een vliegtuig te bouwen, maar dat u nog niet toe bent aan een eigen project, ook dan bent u van harte welkom en kunt u mogelijk, al dan niet met andere leden, zelf een project beginnen

 

Afdrukken E-mail