Op visite bij André

André van der Burg

Op visite bij André omdat ik de weegschalen voor onze vereniging ging ophalen.

ph aul

In het schone Hedel aan de Baronieweg 14 is een bedrijf gevestigd met de naam Racing Development BV. Een bedrijf wat “iets” doet in de autoracerij. De eigenaar van dit bedrijf is André, en van hem hebben wij de weegschalen gekocht. Na een hartelijke ontvangst werd ik direct meegenomen naar de “kraamkamer” van André. Je zou het ook een snoepwinkel kunnen noemen, want wij als vliegtuigbouwers kunnen natuurlijk ook smullen van alles wat met techniek te maken heeft. Je begrijpt “waar het hart vol van is loopt de mond van over”. Prachtig Snap-on gereedschap in hele mooie toolboxen waar je bij staat te kwijlen, heeft hij “gewoon” in zijn werkbank verwerkt.

Terloops laat André zijn Europa XS Trigear vliegtuig zien. De PH-AUL is een smetteloos wit vliegtuig met een prachtig interieur en een ontzettend mooi carbon dashboard. Op dat moment bekruipt je al het gevoel met een perfectionist van doen te hebben. Later zal dat nog meer blijken.

Nadat we koffie dronken kreeg ik een story te horen van zijn kennis op het gebied van de racerij, motoren, versnellingsbakken, geometrie en aerodynamica, dit alles passeerde de revue (er zijn echt héél veel raakvlakken tussen de autosport en de sportvliegtuigbouw). Niet alleen kennis, maar ook successen (de 24u van Le Mans in LMP2 gewonnen). Merken als Porsche, Audi, Toyota, Bentley, Ford, Aston-Martin, Marcos, Spyker, Lola zitten in het klantenbestand, en zij rollen als snoepjes over zijn tong. André heeft alle delen van de wereld al gezien, en heeft voor vele teams dag en nacht klaar gestaan.

Het blijkt maar weer dat er in onze NVAV meer kwaliteit en kennis aanwezig is dan wij denken.

Ook hieruit blijkt maar weer dat de zoon van een tuinder het ver kan brengen, en kunnen wij nogmaals constateren: “waar een wil is, is een weg’’. Wat een passie heeft die man!

André, is nu bezig zijn brevet te halen om daarna lekker door Europa te kunnen crossen met zijn vriend PH-AUL.

Een ding staat op voorhand al vast, “dit gaat gewoon lukken” want waar een wil is………… is een vliegtuig.

IMG 3555

Afdrukken E-mail