Overslaan en naar de inhoud gaan

NEDERLANDSE VERENIGING VAN AMATEUR VLIEGTUIGBOUWERS

Over ons

De NVAV is opgericht in 1971 en bestaat in 2021 vijftig jaar!

In die tijd zijn er door haar leden meer dan 150 vliegtuigen gebouwd in garages, werkplaatsen of zelfs op zolder.
Momenteel tellen we ruim 200 leden. Dit zijn personen die een vliegtuig aan het bouwen zijn of reeds hebben gebouwd. Sommigen  bezitten een amateurbouw vliegtuig dat ze niet geheel zelf hebben gebouwd. En dan zijn er natuurlijk ook mensen die met zelfbouw plannen rondlopen of zich op enige wijze betrokken voelen bij het zelf construeren van een vliegtuig.

Wat we doen

De NVAV helpt haar leden bij het realiseren van hun bouwproject. De ondersteuning varieert tussen hulp in de oriëntatiefase, advies en tussentijdse inspecties bij de bouw en de eindkeuring van het complete vliegtuig inclusief de papierwinkel. Ook tijdens het in- en proefvliegen kan de amateurbouwer rekenen op NVAV ondersteuning met een eigen instrumentarium.

Na het bouwen is er nog steeds een goede reden om lid te blijven van de NVAV vanwege haar leerzame evenementen zoals technische workshops, lezingen, demo’s en excursies. Daarnaast zijn er ook fly-ins en andere bijeenkomsten waarbij het sociale aspect een belangrijke rol speelt. 

De NVAV is tevens een gesprekspartner voor de overheid en neemt deel aan overleg dat leidt tot wet- en regelgeving. Het is belangrijk dat de regelgeving amateurbouw mogelijk blijft maken, met behoud van de aangetoonde hoge veiligheidsgraad die inmiddels is bereikt.

Wordt lid!

"Iedereen kan een vliegtuig bouwen
Althans, iedereen die bereid is om te leren en er genoeg tijd in te investeren. Want het kost tijd!

Bij de NVAV kom je in contact met mede-bouwers die wellicht hetzelfde type vliegtuig bouwen en vliegen als jij.  Hun deskundigheid en gereedschap kan je helpen bij het realiseren van je droom.

Wil je meer weten? Neem contact op de NVAV voor nadere informatie over het lidmaatschap!

Komende activiteiten

Klik hier voor de Activiteiten Agenda

Als start van onze verenigingszaterdagen willen wij de jaarlijkse NVAV-barbecue gaan houden op zaterdag 11 september. Zoals de laatste jaren gebruikelijk is, vindt de barbecue plaats in de hangaar…

U wordt nader geïnformeerd

Laatste nieuws

postpones
Het bestuur heeft besloten om de viering van het 50-jarig jubileum uit te stellen naar 2022.
zoomfoto
Ook dit jaar is de ALV in verband met de corona maatregelen van de regering gehouden via Zoom op zaterdag 27 maart 2021. De vergadering begon iets later  dan aangekondigd omdat zich op het laatste moment nog diverse leden zich hadden aangemeld. In totaal waren er 40 leden aanwezig, 6 leden hadden zich bij de secretaris afgemeld.
notice

De ALV stukken zijn hier beschikbaar.

Abonneer op onze nieuwsbrief

Leden ontvangen automatisch onze nieuwsbrief

* indicates required